Üdvözöljük Miskolc Megyei Jogú Város honlapján!
Hamarosan megújul oldalunk, amelynek közösségi tesztelésében részt vehet a Teszt gombra kattintással. Véleményével kérjük, segítse a fejlesztési folyamatot! A miskolc.hu gombra kattintással az aktuális honlapot érheti el.
Tovább az új oldalra:
Tovább a jelenlegi oldalra:

Belvárosi református templom (Kakas-templom)

Belvárosi református templom

A késő barokk stílusú templom 1786-1808 között épült, 1865-ben elkészült 68 méteres tornya a legmagasabb az egyházkerületben, a közel 30 mázsás (53 bécsi mázsás) Eszter-harang a város legnagyobb harangja.

A templomot Rábel Károly építette, a toronysisak Wieser Ferenc munkája. A szószék és a Mózes-szék empire stílusban készült. A földszinti padok végére Luther-rózsákat faragtak.

A belvárosi református templom klasszicizáló késő barokk épületét 1786 és 1808 között emelték. A homlokzat síkjában tartott, gazdagon díszített, magas sisakú tornya 1865-ben készült. Padjai és aranyozott, faragott copf szószéke is korabeli munka, akárcsak orgonája.

Méltóságteljes, egyhajós belső tere fehérre meszelt, mértéktartón tagolt. A bejárati oldalon háromszintes, szintenként három árkádnyílású karzat helyezkedik el. Hasonlóan falazott szerkezetű karzatok épültek az északi és nyugati oldalon is.

A templom mellé épült az 1980-as években a Tiszáninneni Református Egyházkerület székháza. A templom a régió legnagyobb református temploma.

Elérhetőség: 

Belvárosi református templom

Telefon: 
(+36) 46/346-907
Helyszín: 
Kossuth Lajos utca 17.
Miskolc
A térkép megtekintéséhez Javascript szükséges.

tovább»: Belvárosi református templom